LOADING

Type to search

Gravare Tehnic

Sisteme laser Trotec – tipuri de surse laser

Sign Romania august 12, 2013
Share

Cele mai intalnite tipuri de surse laser comercializate sunt surse cu gaz, cu cristale si cele cu fibra. Producatorul Trotec echipeaza sistemele sale cu surse laser cu CO2 si Fiber. Fiecare tip de laser are proprietatile, avantajele si dezavantajele sale.

Sursele cu CO2  (lasere cu gaz)

Laserele cu sursa CO2 sunt lasere cu gaz ce functioneaza pe baza de dioxid de carbon excitat electric. Aceste lasere au o lungime de unda de 10,6 micrometri, fiind recomandate pentru prelucraea materialelor plastice si nonmetalice.

2cebfdae7a8ea5d691033c085990a9d4_XL

engraving_acrylic_003

engraving_acrylic_100

Laserele cu sursa CO2 sunt cele mai utilizate surse laser datorita randamentului ridicat si a calitatii razei laser. Trotec recomanda alegerea unei surse laser CO2 pentru:

lemn, acrilice, sticla, hartie, textile, plastic, piele, piatra.

Sursele cu Nd: YAG (lasere cu cristale)

Laserele cu cristale sunt lasere “solide” pompate cu diode. Cele mai intalnite tipuri de lasere cu cristal sunt: Nd: YAG si Nd: YVO, au o lungime de unda de 1,064 micrometri si sunt utilizate pentru marcarea metalelor si a materialelor plastice.

Acest tip de lasere utilizeaza diode de pompare scumpe si care se uzeaza repede, necesitand inlocuirea lor dupa 8000, maxim 15000 de ore de functionare. Din aceste considerente Trotec nu utilizeaza in echipamentele sale, surse laser Nd: YAG

Sursele Fiber  (lasere cu fibra)

Laserele cu fibra sunt lasere “solide” pompate tot cu diode ce au o lungime de unda de 1,064 micrometri. O caracteristica esentiala a acestor tipuri de lasere este producerea unui diametru focal foarte mic ce are ca rezultat o intensitate de 100 de ori mai mare decat in cazul laserelor cu CO2 de putere apropiata. Putem mentiona si durata de viata ridicata, peste 25000 de ore de functionare. Acest tip de lasere este indicat pentru gravarea si marcarea metalelor cat si pentru marcarea materialelor plastice.

engraving_leather_100

engraving_promo_005

Laser-Cut-Elephant-Toy

Laser-cutting-packaging-design

sursa

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *