LOADING

Type to search

Diverse Featured Special Stiri

Secretul lui Mr. Paper Airplane: Cum să-ți construiești cel mai performant avion din hârtie (video)

Romulus Cristea octombrie 21, 2019
Share

John Collins, cunoscut ca Mr. Paper Airplane este regele avioanelor construite din hârtie pliată. Deține mai multe recorduri mondiale și împărtășește tuturor metodele sale de proiectare și construcție.

Autodidact perseverent, americanul John Collins, a cărui carieră anterioară profesională a fost una în industria televiziunii, a devenit expertul numărul unu mondial în plierea avioanelor de hârtie de înaltă performanță folosind concepte aerodinamice. Construiește zi de zi avioane din hârtie, ține conferințe specializate pe această temă și susține seminarii pentru toți cei care vor să învețe cum se realizează un astfel de avion de mai bine de 40 de ani.

Americanul cunoscut în toată lumea sub numele de Mr. Paper Airplane deține de ani de zile recordul mondial pentru cea mai lungă distanță parcursă de un avion de hârtie: 68,9 metri. Recordurile sale au fost omologate și consemnate de Guinness World Records (o carte de referință publicată anual, care conține o colecție recunoscută internațional de recorduri mondiale).
John Collins publică cărți despre avioane de hârtie și prezintă invențiile sale peste tot în lume. (Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *