LOADING

Type to search

Eveniment Special Stiri

Podcast pe hârtie. Robotul Gutenberg One transpune orice emisiune de televiziune sau radio în cărți sau reviste (galerie video)

Romulus Cristea aprilie 1, 2019
Share

La Salonul de carte de la Paris, publicul prezent a putut vedea la lucru robotul Gutenberg One, echipament care înglobează zeci de invenții și revoluționează industria globală a tiparului. Printcast-ul este una din genialele invenții: orice emisiune radio sau TV, conferință sau filmare poate fi transpusă într-o carte tipărită.

Grupul media FranceTV a angajat deja tratative cu Gutenberg & Co, societatea care deține și comercializează brevetul de invenție pentru robotul Gutenberg One, potrivit publicației specializate Graphiline. FranceTV este interesată, în primul, rând de capacitatea acestui robot de a oferi conținut tipărit după emisiunile TV.

Denumit Printcast, prototipul robotului prezentat la salonul de carte de la Paris – ediția 2019, care poate transforma, în mai puțin de 24 de ore, orice flux audio sau video într-o carte tipărită a fascinat vizitatorii și specialiștii prezenți la demonstrații. Concept revoluționar, Printcast-ul, care face parte integrantă din robotul Gutenberg One – o invenție deja brevetată și disponibilă ca prototip, este echivalentul unui Podcast pe hârtie, adică furnizează la cerere cărți, reviste sau pliante transpuse după emisiuni TV, transmisii radio, videoconferințe etc.

Invenție 100% franceză, robotul Gutenberg One, în fapt cea mai mică tipografie mobilă din lume, poate produce orice carte, în doar câteva minute. Invenția a fost lansată și prezentată la Salonul de carte de la Paris din luna martie. Brațul robotic al lui Gutenberg One a fost programat și învățat să poată executa toate mișcările unui lucrător tipograf, astfel încât acesta poate plia, lipește, broșează și taie. O astfel de mașină elimină costurile de logistică, rezolvă problema depozitării și a lipsei stocurilor. Este 100% tipar de carte la cerere, visul de secole al oricărui editor, librar sau cititor. (Romulus Cristea)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *