LOADING

Type to search

Diverse Producători Stiri Tehnic Video

Monumente gigant realizate din carton (video)

Romulus Cristea septembrie 15, 2018
Share

O biserică înaltă de 20 de metri și o clădire monument în stil neoclasic de peste 10 metri înălțime au fost realizate din carton ondulat de Smurfit Kappa, companie aflată în topul mondial al producătorilor de ambalaje.

Monumentele, amplasate în localitatea Deventer (Olanda) și în Glasgow (Scoția), au fost proiectate de un artist plastic francez francez, Olivier Grossetête.
Construcția din carton ridicată la Deventer este o reproducere a bisericii Lebuinusch (realizată în anul 768). Replca din cutii de carton ondulat cântărea 4.259 de kilograme. Locuitorii și turiștii din Deventer (peste 2.000 de persoane) au fost invitați să participe la construcție. Au fost utilizate 4.000 de cutii din carton produse în trei uzine de la Smurfit Kappa (Van Dam și Vandra din Olanda și Zedek, din Marea Britanie).
A doua construcție, este o reproducere a celebrei Porți a Branderburgului, din Berlin. Ea a fost amplasată la Glasgow, cu ocazia Campionatului Mondial de Atletism 2018. Au fost utilizate 600 de cutii din carton. Construcția a durat cinci zile, la ea participând 450 de persoane. De această dată, cutiile de carton au fost fabricate la uzina Tannochside (aparținând tot grupului Smurfit Kappa), din Marea Britanie.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *