LOADING

Type to search

Analiza Producători Stiri Studiu de caz

Imprimatele în format mare se strecoară pe piețele de nișă și în magazinele online

Romulus Cristea aprilie 21, 2019
Share

Pentru a se putea adapta pieței și pentru a face față concurenței din ce în ce mai mare, companiile specializate în semnalistică și tipar în format mare adoptă strategii de afaceri bazate pe internet.

Tiparul în format mare intră la concurență pe site-urile de vânzări online căutând, în același timp, noi piețe de nișă.
„Metodele de lucru și meseria noastră a evoluat într-un ritm alert, în ultimii ani. Ca și în tipografia clasică, în domeniul tipăriturii în format mare concurența a devenit acerbă și site-urile de vânzări online accelerează această tendință. La început, site-urile de comerț online au mers pe o ofertă de produse standardizate, de exemplu ofereau roll-up-uri, iar astăzi au ajuns să propună o sumedenie de servicii, practic oferă aceleași produse pe care le vindem și noi, dar la prețuri mult mai mici. Din această cauză am fost nevoiți să ne adaptăm și să căutăm soluții pentru a supraviețui”, a declarat pentru publicația specializată Graphiline, Jonathan Doléans, proprietarul unei imprimerii în format mare, din Franța. Și din acest motiv, Jonathan Doléans susține că se bazează acum în afaceri pe „o ofertă diferențiată față de a concurenței”, îndreptându-se spre o zonă de nișă, cea a marcajelor tipărite pentru autovehicule.
Astfel, compania sa a contactat o altă societate, Lookvoiture, specializată în vânzările online de semnalistică și care se menține pe piață din 2010. Vânzările cele mai mari au rezultat din comercializarea online a autocolantelor tipărite destinate marcării autovehiculelor. Astfel, cele două companii asociate au reușit să ofere un produs care asigură ușurință în utilizare pentru cumpărător. Practic, marcajul autocolant destinat autovehiculelor poate fi personalizat online de către client care are la dispoziție informații detaliate. (Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *