LOADING

Type to search

Diverse Eveniment Producători Stiri Video

”Ferrari”, carte casetată în metal și piele, care costă 25.000 de euro (video)

Romulus Cristea octombrie 20, 2018
Share

Această lucrare impresionantă prezintă istoria mărcii Ferrari, personajele implicate și victoriile obținute de-a lungul timpului. Trecutul și prezentul companiei sunt relevate prin câteva sute de fotografii inedite preluate din arhiva companiei italiene și a unor împătimiți colecționari privați.

Prezentare sub forma unui motor V12

În data de 12 martie 1947, modelul 125 S, primul automobil realizat de Ferrari, ieșea pe porțile uzinei de la Maranello pentru testele de drum. Momentul a marcat nașterea mărcii. Anul trecut, celebra marcă de automobile Ferrari a împlinit 70 de ani, evenimentul fiind un prilej de retrospectivă pentru toți admiratorii și pasionații de mașinile Ferrari. Și în toate domeniile, rare sunt brandurile atât de populare, care să fascineze în același timp entuziaști anonimi, staruri de cinema și colecționari din lumea întreagă. Toată această fascinație evidentă a generat idei și pentru Marc Newson. Astfel, celebrul designer australian și-a imaginat un cofret metalic sub forma unui motor de Ferrari V12, echipat cu faimoasele capace de chiulasă de culoare roșu „Testarossa”, picioarele de susținere fiind realizate sub forma țevilor de eșapament, totul servind drept casetă de prezentare pentru o carte care să reconstituie povestea mărcii.

Tiparul de la Taschen

Pe de altă parte, editura Taschen nu a stat de-o parte când a venit vorba de punerea proiectului în practică. Nu trebuie decât ca să ne aducem aminte de toată efervescența creată, în 1999, la lansarea cărții în format XXL, „Sumo”, consacrată fotografului Helmut Newton. Și în cazul cărții „Ferrari” abordarea a fost similară. Editarea lucrării a fost încredințată lui Pino Allevino. Jurnalistul și scriitorul italian s-a ocupat și a scris toată viața despre lumea sportului, despre automobilism în mod special. A fost comentator de televiziune pentru cursele de Formula 1 și unul dintre jurnaliștii cei mai apreciați de la publicația La Gazetta dello Sport, fiind recunoscut pentru comentarea curselor Transalpine. De asemenea, a scris numeroase lucrări despre istoria automobilismului. Tot el a scris o carte. În colaborare cu Ferrari Racconta, fiul lui Enzo Ferrari. „Ferrari” este un proiect ambițios, în 514 pagini, fără egal, mai ales dacă ne referim la dimensiunile coperții: 32,4 x 43,2 cm. Cartea include și o anexă cuprinzând informații exclusive despre istoria companiei.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *