LOADING

Type to search

Diverse Featured Stiri Tehnic

Facebook implementează tehnologia „poziționării vizuale” fără GPS

Romulus Cristea februarie 24, 2020
Share

Companie americană multinațională care deține și operează rețeaua de socializare Facebook a achiziționat recent un pachet majoritar de acțiuni al britanicilor de la Scape Technologies.

Serviciul de „poziționare vizuală” a fost pus la punct de un start-up britanic și permite geolocalizarea extrem de precisă.
Gigantul Facebook a achiziționat recent 75% din afacerea britanicilor de la Scape Technologies. Strat-up – ul din Marea Britanie este specializat în sisteme evoluate de localizare fără utilizarea tehnologiei GPS. Tranzacția s-a ridicat la valoarea de 40 de milioane de dolari SUA (36,5 milioane de euro), notează portalul specializat TechCrunch.
De altfel, Scape Technologies este conoscută în lumea IT pentru că a dezvoltat un instrument denumit „serviciul de poziționare vizuală”, care oferă o geolocalizare de mare precizie folosind capacități de analiză ale computerului și nu tehnologia GPS, se menționează pe site-ul publicației „20 minutes”.
Serviciul de poziționare vizuală utilizează stocarea in cloud și are capacitatea de a transforma imaginile captate în sistemul de cartografie 2D. Compania lui Mark Zuckerberg va putea utiliza noua tehnologie pentru a perfecționa ochelarii de realitate augmentată. (Romulus Cristea)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *