LOADING

Type to search

Producători Studiu de caz Tehnic

Efecte speciale pe textile, prin transfer termic

Sign Romania octombrie 15, 2018
Share

Realizarea efectelor speciale pe textile, prin imprimare directă, nu este o temă ușor de realizat. Mai ales din cauza suportului pe care se face imprimarea, care în cele mai multe cazuri ori este absorbant ori/și nu poate fi expus la temperaturi ridicate pentru polimerizarea cernelii (dacă lucrăm cu cerneluri pe bază de plastisol care necesită temperaturi ridicate pentru polimerizare 160-1650 C).

În acest sens, producătorii de folii de transfer au venit în ajutorul imprimatorilor cu folii de transfer cu efecte speciale.

Efect reflectorizant  prin transfer termic – se poate obține folosind

Film de transfer transparent reflectorizant  HCS100-1/CR producător TTS Olanda, distribuitor EDCG SRL București

Este un film trasparent, din poliester ce are depus un strat transparent reflectorizant pe fața de imprimare. Filmul se imprimă cu cerneluri plastisol „ obișnuite”. Se realizează transferul, cu ajutorul unei prese de transfer termic . Imprimarea obținută are efect reflectorizant. Astfel, vizibilitatea imprimării în intuneric este mult sporită. Imprimarea transferată rezistă la 25 de spălări, la 500 C. Se recomandă pentru articole sportive, dar nu numai.

Film reflectorizant argintiu HCS100-1/SR si HCS100-1/SRP, producător TTS Olanda, distribuitor EDCG SRL București

Este un film din poliuretan ce are depus un strat argintiu reflectorizant pe fața de imprimare. Varianta SR se folosește ca atare, în timp ce varianta SRP se poate imprima cu cerneluri „obișnuite” transparente. După imprimare, filmul imprimat se taie pe cutter-plotter și se transferă cu ajutorul unei prese de transfer. Efectul reflectorizant se păstrează și în zona imprimată și vizibilitatea imprimarii în întuneric este mult sporită. Imprimarea transferată rezistă la 25 de spălări, la 500 C. Se recomandă pentru articole de siguranță și articole sportive, dar nu numai.

Film reflectorizant holografic transparent HCS125/1-CRH, producător TTS Olanda, distribuitor EDCG SRL București

Este un film din poliuretan imprimabil cu cerneluri pe bază de apă sau plastisol care, după transferul cu ajutorul unei prese termice are și un efect holografic pe lângă cel reflectorizant. Rezistența la spălare este de minim 20 de cicluri la 400 C

Film reflectorizant argintiu 3D HCS100/1 – SRC – 3D, producător TTS Olanda, distribuitor EDCG SRL București

Este un film poliuretanic gros, care se taie pe laser și se transferă cu ajutorul unei prese termice. Se obține un transfer reflectorizant 3D. Rezistența la spălare este de 25 de cicluri la 600 C.

Efect puf (flocking)  prin transfer termic – se poate obține cu ajutorul foliilor puf (flocking) pentru cutter plotter sau pentru imprimare / transfer.  Avantajul acestor folii este dat de uniformitatea firelor – aceeași înălțime a firelor = densitate constantă.

Folii de transfer puf ( flocking ) –  producător Quaglia Italia, distribuitor EDCG SRL București

Folii puf, disponibile în 12 culori destinate transferului într-o singură culoare pentru a obține efectul de puf. Înălțimea firelor este 0.5mm

Folii de transfer puf (flocking) – TRANSFLOCK PRINTABLE, producător SEF Franța, distribuitor EDCG SRL București

Folii puf, alb, pe suport de hârtie, ce pot fi imprimate serigrafic, cu cerneluri pe bază de apă. Înălțimea firelor este 0.3mm. Se recomandă pentru grafici cu mai multe culori. Stabilitate foarte bună la temperaturi ridicate, nu se „strânge”.

Folii de transfer puf (flocking) – TRANSFILM PRINTABLE, producător SEF Franța, distribuitor EDCG SRL București

Folii puf, alb transparent, pe suport de poliester, ce pot fi imprimate serigrafic, cu cerneluri pe bază de apă. Înălțimea firelor 0.3mm. Se recomandă pentru grafici cu mai multe culori. Stabilitate dimensională foarte bună la transfer termic.

Efect textură „valuri” sau „piele de șarpe” prin transfer termic, producător ARJOWIGGINS Franța, distribuitor EDCG SRL București– se poate obține cu ajutorul hârtiilor de transfer cu textură

Hârtii de transfer cu textură, ce pot fi imprimate serigrafic cu cerneluri pe bază de apă și plastisol. După transfer, efectul texturat se regăsește în imprimare. Avantajele acestor hârtii sunt – efect texturat, culori strălucitoare, stabilitate dimensională în timpul transferului, transfer total al cernelii.

Efect metalic prin transfer termic – se poate obține cu ajutorul foliilor metalice, producător KURZ Germania, distribuitor EDCG SRL București.

Există în mai multe variante, atât de compoziție cât și de finisare, în funcție de destinația și aplicația produsului.

În cazul textilelor se aplică serigrafic adezivul pe bază de apă sau plastisol pe materialul textil, respectând grafica, după care se aplică folia metalică și se face transferul termic. Folia din afara graficii se desprinde la rece.

Prezentare realizată de Cristina Ungureanu pe baza documentației de la TTS – Olanda, ARJOWIGGINS – Franța, SEF – Franța și Kurz – Ungaria.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *