LOADING

Type to search

Analiza Interviu

Echipamente adresate companiilor care vor să îşi țină costurile de utilizare la un nivel scăzut

Sign Romania martie 31, 2020
Share

Chiar dacă evenimentele de profil din această perioadă au fost amânate ori anulate, brandurile se concentrează pe oferirea unor soluții care să genereze costuri de exploatare mai mici. Andrei Butuman, Business Solution Account Manager Commercial & Industrial Printing la Epson România & Bulgaria, ne-a vorbit despre echipamentele cu TCO (Total Cost of Ownership) scăzut pe care acest brand le are în portofoliul de produse dedicat semnalisticii, dar şi de imprimantele pentru arhitecți, constructori, proiectanți ori pentru agențiile de publicitate care vor să îşi țină costurile de utilizare la un nivel scăzut.

Ați lansat în urmă cu câteva luni o soluție de imprimare cu cerneală în sistem “bulk”. Despre ce echipamente este vorba şi care sunt avantajele acestora față de alte produse similare?
În prezent comercializăm pe piața din România, prin Dacora Print, unicul distribuitor autorizat al acestor produse, două imprimante cu sistemul de alimentare cu cerneală „bulk”: Epson SureColor SC-S60610L şi Epson SureColor SC-S80610L. Ambele modele sunt soluții de print robuste și fiabile în condiții de producție, păstrând o calitate deosebită a printului, ca toate imprimantele Epson. Ambele modele sunt adresate volumelor mari de print, datorită vitezei mari de printare și sistemului de alimentare cu pungi de cerneală de 1,5 litri. În plus, capetele de printare Epson PrecisionCore TFP de ultimă generație asigură o eficiență sporită în privința consumului de cerneală. Acestea pot reda până la 98% din codurile Pantone şi au garanție 24 de luni standard sau până la 5 ani opțional.

Care sunt principalii clienti interesați de astfel de produse?
Aceste echipamente sunt adresate companiilor care au volume medii şi mari de print şi vor să îşi țină costurile de utilizare la un nivel scăzut.

Care este diferența dintre acest produs și produsele din generațiile precedente?
Am vrut sa ne asigurăm că noua generație răspunde cât mai bine nevoilor clienților noștri și este cât se poate de fiabilă. Aș spune că cel mai mare diferențiator față de generațiile anterioare este reprezentat de sistemul de alimentare cu cerneală „bulk” la pungi de 1,5 litri. De asemenea, beneficiază de o tehnologie unică de verificare a duzelor care contribuie decisiv la acuratețea imprimării.
Care este, în medie, timpul în care o companie ce foloseşte aceste echipamente ajunge la punctul de break-even?
Spre exemplu, Epson SureColor SC-S60610L se adresează unui volum de print de aproximativ 10 litri de cerneala/lună. Bineînțeles, diferă în funcție de volumul fiecărui prinshop, dar din calculele noastre, se ajunge la break-even point în aproximativ 7 luni.

Ați amintit şi de o serie de echipamente adresate firmelor de proiectare (construcții, arhitectură, componente industriale), dar şi copyshop-uri/ printshop-uri. Care sunt acestea şi ce le diferențiază?
Este vorba despre echipamentele Epson din seria SureColor SC-T. SureColor SC-T3100, SC-T3100N, SC-T5100, SC-T5100N sunt imprimante entry-level de format mare, gândite pentru poziționarea pe birou, în cele mai economice spaţii. Cartuşele de cerneală sunt disponibile într-o gamă de dimensiuni care permite utilizatorilor să controleze cheltuielile generale şi productivitatea: 50 ml sau 80 ml cerneala neagră, 26 ml sau 50 ml cerneala color. SureColor SC-T3400, SC-T3400N, SC-T5400 au stand, dar necesită spaţiu şi configurare minime. Beneficiază de o interfaţă pentru utilizator intuitivă şi accesibilă şi au cartuşe de cerneală de 110 ml şi 350 ml pentru cerneala neagră şi color.

Care sunt volumele medii pe care le printează pe lună clienții acestor echipamente?
Seria Epson SureColor SC-T este formată din echipamente care se adresează tuturor volumelor de print, de la entry level (birouri mici de proiectare), până la clienți care caută soluții complexe de productivitate pentru copiere, scanare, print. Spre exemplu, cele entry level sunt folosite pentru până la 100 de planșe imprimate lunar, iar cele de producție sunt folosite la peste 1.000 de planșe imprimate pe lună. Pentru ca sunt dedicate unei plaje foarte largi de utilizări, aceste echipamente au o serie de beneficii pentru toți clienții, de la un cost de exploatare redus, fiabilitate și accesibilitate, până la o dimensiune mică și o suită de aplicații intuitive.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *