LOADING

Type to search

Ponturi cu lipici Tehnic

Cum fixăm plăcile pe Routerele CNC fără sistem vacuum?

Sign Romania noiembrie 7, 2012
Share

Echipamentele de gravare mecanică sau routerele CNC, cum mai sunt denumite, sunt omniprezente în atelierele de producție publicitară, putând avea dimensiuni începând de la 200 x 300 mm până la 2000 x 4000 mm.

Cele mai multe firme de producție publicitară din România au ales să investească, pentru început, în echipamente de gravare mai puțin sofisticate, dar care să răspundă cerințelor uzuale din industrie.

Din acest motiv, majoritatea gravoarelor mecanice pe care le întâlnim în industrie nu au sistem de prindere cu vacuum a plăcilor.

Pentru gravarea sau tăierea placilor, în cazul echipamentelor fără vacuum, este nevoie de fixarea acestora prin alte mijloace. De cele mai multe ori, plăcile sunt fixate cu benzi dublu adezive, dotate cu adeziv îndepărtabil (removable) pe una dintre fețe.

Benzile ORAFOL 1362, cu suport textil, reprezintă o soluție foarte bună, ele putând fi livrate la orice lățime solicitată de client. Aceste benzi au adeziv îndepărtabil pe una dintre fețe, pentru a putea desprinde ușor placile de pe masa de lucru.

Pentru fixarea plăcilor de dimensiuni mari, de exemplu 2m x 3m, cea mai folosită lățime de benzi este de 25 mm, dar se folosesc și benzile dublu adezive de 50 mm lățime.

PONT!!!
Benzile se montează la distanțe egale, pe toată lățimea plăcii, în funcție de greutatea acesteia. De exemplu, pentru plăcile mai ușoare, distanța dintre benzi este de 15 -20 cm, iar pentru plăcile grele, distanța dintre benzile dublu adezive poate să ajungă până la 40 – 50 cm.

PONT!!!

La toate plăcile se recomandă aplicarea benzii dublu adezive pe conturul plăcii, iar apoi, pe lungimea plăcii, pentru a avea priza mai puternică.

Plăcile de dimensiuni mici, ca de exemplu cele de 300 mm x 400 mm, se recomandă a se acoperi integral cu bandă dublu adezivă, pentru a asigura prinderea foarte bună.

Aceste informatii au fost oferite de GRUPUL PIN.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *