LOADING

Type to search

Gravare

Cum alegem un sistem de gravare laser

Sign Romania noiembrie 29, 2006
Share

Pentru neiniţiaţi, cumpărarea unui echipament laser poate fi o experienţă intimidantă. Cuvântul laser în sine le sugerează multora pericol, mister, dificultate în operare, preţ ridicat. Cu toate acestea, nimic nu poate fi mai departe de adevăr dacă luăm în considerare echipamentele de gravare cu laser din ziua de azi, care au devenit din ce în ce mai uşor de folosit şi mai accesibile. Oamenii cred adesea că trebuie să fii expert în lasere pentru a putea manevra un sistem de gravare cu laser, dar un astfel de echipament funcţionează de fapt mai degrabă ca un printer. Astfel, este mai important să ştii să foloseşti un computer decât să fii priceput în ale laserului. Cei mai buni gravori laser sunt în acelaşi timp şi nişte artişti grafici foarte buni. Dacă eşti competent în folosirea unui program de grafică, vei învăţa foarte uşor cum să faci gravare laser.Dacă nu ştii încă să foloseşti un astfel de soft este recomandat să te apuci de învăţat. Cei mai mulţi utilizatori preferă produsele CorelDRAW, dar există o varietate de alte asemenea programe. Foloseşte manualele de utilizare şi meniurile de ajutor cu care sunt prevăzute aceste programe pentru a îţi uşura învăţarea. De asemenea, profită de orice cursuri oferite de universităţi, magazine IT, târguri de specialitate, seminarii şi alte programe existente. În plus, poţi găsi ajutor online pe diverse site-uri. Odată ce te obişnuieşti cu software-ul, rata de învăţare a gravurii laser va fi de scurtă durată. Practic un sistem de gravare cu laser funcţionează ca şi o imprimantă laser jet mare, reproducând informaţia care îi este trimisă. De aceea cheia pentru o gravare laser de succes este cunoaşterea unui program de grafică. Învăţând folosirea la potenţial maxim a unui astfel de program vor apărea rezultate excelente în activitatea de gravare. Odată ce te decizi în legatură cu folosirea tehnologiei laser va trebui să faci unele alegeri în funcţie de producător, puterea laserului, mărimea mesei, opţionale şi preţuri.

Producătorul
In momentul de faţă există un număr din ce în ce mai mare de companii care produc echipamente de gravare laser. Le puteţi găsi în cataloage, ziare şi expoziţii de specialitate precum şi în urma unei căutari online. Fiecare din aceste companii fabrică echipament folosind aceeaşi tehnologie laser dar cu unele diferenţe. De obicei recomandăm cumpărătorilor să folosească produsele firmelor care activează în domeniu de ceva timp şi au o reputaţie bună. De-a lungul anilor am văzut o multitudine de producători de echipamente de gravare laser apărând pe piaţă şi dispărând la fel de repede. Este foarte important să ştii la ce vei folosi echipamentul pe care îl vei cumpăra şi ce fel de sistem se va adapta la cerinţele tale astfel reuşind şi să limitezi numărul producătorilor. După ce identifici un număr restrâns de producători îi poţi contacta şi le poţi transmite care sunt necesităţile tale, le poţi cere documentaţie suplimentară şi chiar o demonstraţie. Târgurile de profil sunt de asemenea o opţinue fiabilă pentru a face o comparaţie între mai multe produse. Dacă este posibil faceţi în aşa fel încât la demonstraţii să folosiţi materialele pe care veţi folosi pe sistemul ce urmează a fi cumpărat sau lucrurile pe care le veţi face cu acesta cel mai des. Puneţi întrebări şi asiguraţi-vă că aţi înţeles pe deplin pe ce veţi da banii. Dacă este posibil vorbiţi şi cu altcineva care foloseşte deja echipamentul pentru a obţine şi alte opinii. Aflaţi părerile lor atât despre produs cât şi despre producătorul de la care l-au achiziţionat.

Puterea laserului
La fel ca si becurile, laserele sunt categorisite in functie de numarul de watti. Pe scurt, mai multi watti inseamna mai multa putere, si mai multa putere inseamna rapiditate si performante mai mari. Din pacate de asemenea inseamna si un cost mai ridicat. In momentul achizitionarii unui astfel de echipament una dintre cele mai mari decizii pe care le veti lua va fi alegerea puterii laserului. Echipamentele actuale au o gama larga de putere incepand de obicei de la 10 Watti si mergand pana la 120 sau mai mult. In momentul determinarii numarului de watii necesar nu uitati sa luati in considerare ca este o diferenta intre a fi capabil sa gravati anumite materiale si si a fi capabil sa faci acest lucru destul de repede pentru a obtine profit. Asigurati-va ca sistemul are destul putere pentru a indeplini sarcinile actuale p[entru care este achizitionat si pentru eventualele mariri de comenzi si investiti in sistemul cu cea mai mare putere pe care v-il puteti permite. De asemenea, deoarece laserele trebuiesc incarcate perioadic luati in calcul si durata lui de folosire, cum asigura reincarcarea producatorul si care sunt costurile pentru aceste operatiuni.

Optiunile
Optiunile sunt la fel de importante. O mare parte din ceea ce aveti nevoie depinde de scopul in care veti folosi echipamentul. Asigurati-va ca marimea mesei este adecvata pentru necesitatile dumneavoastra. Din nou nu uitati sa luati in calcul si nevoiile din viitor. De asemenea sunt cateva optiuni pe care le puteti achizitiona odata cu sistemulsi altele care pot fi achizitionate ulterior. O optiune cautata este AirAssist- aceata permite unui jet constant de aer comprimat sa traverseze zona de gravare si taiere in punctual de ardere. Acest process este ideal pentru gravarea curata de adancime si pentru taiere. Alta optiune cautata este AutoFocus si deja este intrata in standard pe mai multe modele. Aceasta otiune permite focalizare automata a lentilei pe suprafata gravata. Alta otiune curenta este „red dot pointer”, optiune care va arata exact unde este focalizata raza. Puteti sa folositi echipamentul si fara aceste optiuni dar multi utilizatori le apreciaza.
Pentru gravarea pe suprafete curbe sau rotunde luati in considerare si Rotary Attachment. Aceste este un dispozitiv care roteste suprafetle curbe astfel incat laserul se comporta ca si cum ar grava pe o suprafata plana. Este folosit indeosebi la gravarea pe sticla, vase, bate si alte suprafete curbe.

Alte add-onuri cautate sunt si mesele de taiere vectoriala, care permit ca materialele sa fie taiate de raza laser fara ca aceasta sa se dispeseze. Daca veti folosi echipamentul indeosebi pentru taiere vectoriala in mod cert va veti dori si aceasta optiune. De asemenea sa nu uitati ca datorita faptului ca gravarea cu laser castiga in popularitate piata a devenit competitive si noi optiuni sunt dezvoltate pentru a permite o viteza mai mare, echipamente mai versatile si mult mai usor de folosit.

Garantie, training, ajutor si altele
La fel de important este si sa cunoasteti cum va sunt oferite garantiile, service-ul , programele de training si alte metode de ajutor. Nu este nimic mai frustrant decat sa ai comenzi si echipamentul sa nu functioneze si sa nu ai cum sa obtii ajutor sau consiliere. Asigurati-va ca stiti din timp cu cine sa luati legatura daca aveti intrebari sau probleme, prin ce metoda sa faceti asta si cat de eficient sunt rezolvate .

Concluzii
Nu va dura mult si veti sti ce echipament, optiuni, producator si persoana vi-l vinde. Ca la orice alta achizitie, avand o impresie buna despre ce obtineti pentru banii cheltuiti va fi un factor determinant in a va convinge ce veti cumpara.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *