LOADING

Type to search

Analiza Interviu

Cred ca o relație comercială trebuie bazată pe încredere și pe istoric, nu pe o speculație de moment.

Sign Romania aprilie 23, 2020
Share

interviu cu Matei Iulian, general manager Paco Media

Ați reușit să evaluați impactul adus de aceste prime săptămâni de criză? Cum arată rezultatele pe luna martie, comparativ cu februarie?
Nu înțeleg de ce trebuie sa ne raportăm la februarie. Cred că ar trebui să ne raportăm la martie 2019. Dacă mă raportez la februarie 2020, martie e bun, daca mă raportez la martie 2019, atunci este prost, iar aprilie este dezastruos.

Care sunt măsurile pe care le-ați luat pentru minimizarea pierderilor? Când credeți că vor începe acestea să își facă efectul?
Nu prea am avut ce măsuri să luăm.

Credeți că măsurile pe care statul român le-a luat sunt suficiente pentru activitatea pe care o prestați?
Cred ca statul roman a trecut pe lângă măsuri. Este și normal să fie așa. Gândiți-vă că cei care ne conduc nu au făcut parte din sistemul privat. Ei nu înțeleg ce facem noi și nici nu cred că vor înțelege. De aceea ei au în continuare salarii 100%, sporuri, prime – plătite integral de noi. Noi primim 75% din salariul mediu.

Credeți că asociațiile de profil ar trebui să întreprindă mai multe acțiuni în vederea obținerii unui set de măsuri de protecție specific industriei în care activați? În opinia dvs, care ar fi aceste măsuri?
Nu știu ce să zic de asociațiile de profil. A noastră cred că este destul de tăcută. Toată lumea a început să vaite Horeca. Azi am comandat mâncare cu Glovo. Am primit „înștiințare de plată” nu bon fiscal. Ei au TVA 9% și chiar 5%.
Guvernul cumpără 1.750.000 viziere cu 19.4 lei + TVA. Cu siguranță puteam să le producem în țară la un cost de 50% față de cât au plătit ei. Ne adunam toți, suntem câteva sute de firme în domeniu și le puteam face noi, aici, mai ieftin și mai plăteam și taxe.

Credeți că furnizorii de servicii de imprimare ar trece mai ușor peste recesiunea care se va instaura dacă ar încerca să facă un front comun sau sunteți adeptul strategiei “fiecare pe cont propriu”?
Nu cred că ne lasă Consiliul Concurenței să vorbim și să facem front comun.

Este o opțiune pentru compania pe care o conduceți posibilitatea de a reorienta activitatea către piețe unde funcționează companii care au fost mai puțin afectate de criză?
Nu, ne place ce facem și vom continua să facem asta.

Ați căutat să negociați cu furnizorii de materii prime, alte condiții față de cele avute anterior? Dacă da, care au fost condițiile care s-au discutat?
Nu am negociat nimic cu furnizorii, ne achităm toate facturile la timp. Am un furnizor care mi-a solicitat o plată în avans pentru un produs, pentru ca este situația asta și că este cerere mare pentru acest produs. I-am spus că nu mi se pare normală schimbarea regulilor în timpul jocului. Așa că am renunțat la a cumpăra acest material și voi renunța și la colaborarea cu acest furnizor. Cred ca o relație comercială trebuie bazată pe încredere și pe istoric, nu pe o speculație de moment.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *