LOADING

Type to search

Analiza Featured Stiri Studiu de caz

Cât durează recrutarea unui manager de top pentru o companie din România

Romulus Cristea decembrie 2, 2019
Share

Echipele de experți ai firmei Stein & Partner recrutează specialiști în toate domeniile industriale, dar și manageri de top, care să gestioneze afaceri de anvergură. Werner Stein, președintele și fondatorul „Stein & Partner” ne-a relatat despre metodele prin care sunt recrutați specialiștii și despre greutățile întâmpinate pentru a aduce, în România, manageri de top care să rămână pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

„Doctorii, de exemplu, încercăm să îi aducem înapoi în țară, nu să îi trimitem în afară, spre alte zone. În domeniul IT sunt multe companii din afara țării, care sunt interesate să aibă manageri români, pentru că toată Europa, toată lumea este în căutare de oameni specializați în IT. Iar acum, odată cu dezvoltarea industriei de generație 4.0, interesul pentru specialiști este din ce în ce mai crescut.
Există, în prezent. un interes crescut pentru sectorul de start-up-uri, în Europa, în orașe precum Berlin, Barcelona, Tel Aviv etc. Și acum, România se prezintă tot mai mult ca o zonă importantă mai ales pentru orașele Bucuresti sau Cluj.
În ceea ce privește perioada necesară pentru recrutarea managerilor de top, aceasta se situează în intervalul de 2-4 luni.
De exemplu, recrutarea unui specialist de top solicitat de către o societate agricolă cu afaceri mari durează între două și patru luni. Când există o astfel de solicitare au loc mai multe discuții, negocieri. Căutăm să găsim persoanele calificate corespunzător și care, bineînțeles, sunt capabile să ocupe poziția respectivă pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Managerii la nivel mondial sunt obișnuiți să stea trei ani într-o țară, apoi să se mute alți trei ani în altă țară. În mod special în domeniul agribusiness nu sunt foarte mulți care să stea 10 ani – 20 de ani într-o singură țară. Sunt doar câțiva care nu se mută tot timpul, de exemplu vor sa stea în Anglia, în Rusia etc.”, a precizat Werner Stein. (Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *