LOADING

Type to search

Diverse Producători Stiri Video

Comunicare polimorfă. An record pentru vânzările de benzi desenate, în special cu manga (video)

Romulus Cristea februarie 3, 2019
Share

Vânzările de benzi desenate au atins, în Franța (țară cu o tradiție consolidată în domeniu) , cel mai înalt nivel din ultimii 15 ani.

În prezent, benzile desenate reprezintă 7,2% din totalul cărților editate în teritoriile francofone europene și constituie sectorul cel mai dinamic al pieței de carte din Europa, notează France Soir.

Compania specializată în studii de piață GfK a prezentat, la sfârșitul lunii ianuarie, cu ocazia deschiderii Festivalului internațional de benzi desenate de la Angoulême, un raport privind vânzările din acest sector, pentru anul 2018. Astfel, anul trecut a fost înregistrat un record de 44 de milioane de exemplare vândute, cu o creștere de 2,5% în raport cu anul 2018. Aceste vânzări au avut ca rezultat înregistrarea unei cifre de afaceri de 510 milioane de euro.

Dinamicitatea crescută a pieței s-a datorat desenelor animate cu personaje japoneze (manga). În Franța, segmentul de desene animate manga reprezintă mai mult de o vânzare din trei de benzi desenate. Benzile desenate „Lucky Luke” au avut anul trecut un tiraj de 315.000 exemplare, iar „Blake și Mortimer” un tiraj de 280.000 de exemplare. 

Anual, Franța raportează 50% din vânzările de manga  în Europa. Iar benzile desenate japoneze „ocupă” aproximativ 40% din piața franceză de profil.

Manga este cuvântul japonez pentru benzi desenate. În afara Japoniei, termenul este utilizat pentru benzile desenate de origine japoneză sau cu personaje japoneze. (Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *