LOADING

Type to search

Neon&Light Studiu de caz Tehnic

55.000 de LED-uri într-o lume de poveste

Sign Romania februarie 28, 2012
Share

Festivalul luminii, ținut an de an în Belgia, la Ghent, dă naștere unor aplicații pentru care companiile implicate nu fac niciun fel de rabat.

Mica afacere de familie Luminarie De Cagna a fost fondată în 1930. Dacă, inițial, aceasta era profilată în producerea lămpilor de iluminat pe bază de petrol și cărbune, odată cu trecerea vremurilor, a făcut pasul firesc către sisteme electrice. Din 2006, compania italienească este specializată în sisteme de iluminare pe bază de LED și nu ratează nicio ocazie de a-și etala produsele într-o manieră spectaculoasă.

Anul acesta, în cadrul Festivalului Luminilor ținut în orașul belgian Ghent de-a lungul a patru zile, la sfârșitul lunii ianuarie, Luminarie De Cagna a ridicat o construcție luminoasă pe o structură imensă de lemn, acoperită ulterior cu 55.000 LED-uri.

Construcția luminoasă cu arcade renascentiste, înaltă de 28m, a marcat locul de intrare în spațiul dedicat festivalului.

Cei ce au avut șansa de a fi prezenți la fața locului au putut păși într-un spațiu fascinant, cu aer de poveste, în interiorul unei catedrale simulate, ce arăta ireal.

În ciuda numărului semnificativ de sisteme LED folosite, consumul energetic este unul foarte redus, cele 55.000 de unități luminoase folosind doar 20 Kwatti/oră.

Deși Luminarie De Cagna a fost vedeta festivalului prin această construcție luminoasă spectaculară, cei prezenți la Ghent au avut parte de reprezentații la fel de reușite: mozaicul Kinect, cabina telefonică acvariu și proiecțiile 3D de pe clădirea Post Plaza fiind doar câteva dintre ele.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *