LOADING

Type to search

Producători Stiri Tehnic

Cât costă Gutenberg One, robotul care tipărește orice carte în cinci minute (video)

Romulus Cristea mai 4, 2019
Share

Compania producătoare oferă deja la vânzare câteva variante ale robotului și ale cărui aplicații întrec orice imaginație: de la tipografia de birou, până la cafeneau literară cu tipar la cerere.

Invenție 100% franceză, robotul Gutenberg One, în fapt cea mai mică tipografie mobilă din lume, poate produce orice carte, în nici cinci minute.
Pentru comercializarea brevetului de invenție a fost creată societatea „Gutenberg & Co”. Reprezentanții companiei care deține brevetul a anunțat că deja există disponibile pentru comercializare mai multe variante ale tipografiei mobile robotizate. Varianta standard al lui Gutenberg One poate fi achiziționat cu 40.000 de euro, iar varianta premium cu 120.000 de euro.
Gutenberg One are o amprentă la sol de doar 2,6 metri pătrați, iar dimensiunile acestuia sunt: 2×1,3×2 metri.

În prezent, la doar puțin timp după prezentarea de la Salonul de carte de la Paris, cererea la nivel global pentru Gutenberg One a fost estimată la 10.000 de unități.
La 550 de ani de la inventarea de către Johannes Gutenberg a tiparului cu caractere mobile, are loc o nouă revoluție în domeniul tiparului: tipografia mobilă.
Invenția a fost lansată și prezentată la Salonul de carte de la Paris, din luna martie. Brațul robotic al lui Gutenberg One a fost programat și învățat să poată executa toate mișcările unui lucrător tipograf, astfel încât acesta poate plia, lipește, broșează și taie. O astfel de mașină elimină costurile de logistică, rezolvă problema depozitării și a lipsei stocurilor. Este 100% tipar de carte la cerere, visul de secole al oricărui editor, librar sau cititor. (Romulus Cristea)

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *