LOADING

Type to search

Eveniment Stiri Tehnic

Librăria viitorului se deschide în septembrie. Cafeneaua literară unde robotul Gutenberg One tipărește cărți, la cerere (video)

Romulus Cristea martie 23, 2019
Share

În septembrie, în orașul Nevers (regiunea Bourgogne, Franța) va fi lansat noul concept de cafenea literară „Gutenberg & Co 4.0”.

Proiectul cafenei literare 4.0 aparține prestigioasei agenții independente de creație „Malherbe Paris”. În această cafenea literară-librărie, robotul Gutenberg One (amplasat în centrul încăperii) va produce, la cerere, cărți pentru clienți, în cadrul unui parteneriat cu Biblioteca Națională a Franței (BNF) și fondul de carte Gallica.

Invenție 100% franceză, robotul Gutenberg One, în fapt cea mai mică tipografie mobilă din lume, poate poate produce orice carte, în doar câteva minute.
Invenția a fost lansată și prezentată la Salonul de carte de la Paris, din luna martie. Brațul robotic al lui Gutenberg One a fost programat și învățat să poată executa toate mișcările unui lucrător tipograf, astfel încât acesta poate plia, lipește, broșează, taie și finisează. (Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *