LOADING

Type to search

Producători Stiri Tehnic YouTube

Cât costă zborul virtual cu drona din hârtie (video)

Romulus Cristea februarie 25, 2019
Share

Noua versiune a avionului din hârtie dotat cu o cameră video și dirijat cu ajutorul unui smartphone menține un preț de vânzare ridicat, deși au trecut mai bine de trei ani de la lansarea proiectului.

Pe site-ul dezvoltatorului  de proiect Shai Goitein, dar și pe site-urile consacrate de comerț electronic (Amazon și eBay), drona din hârtie capabilă să zboare cu o viteză de 32 km/h, (propulsată de două motoare) se vinde la un preț cuprins între 70 de euro și 80 de euro.

Drona denumită „PowerUp X FPV”  este un proiect devenit realitate prin intermediul platformei de finanțare participativă „KickStarter”, unde fondurile adunate de la peste 2.500 de persoane au ajuns în prezent la aproape 380.000 de euro.

Proiectul inițial a aparținut aviatorului activ și inventator israelian Shai Goitein, în scurt timp alăturându-se demersului și compania franceză constructoare de drone „Parrot”.

Cu ajutorul unor ochelari pentru realitatea viruală (VR) poate fi urmărit, în 3D, zborul dronei, care de asemenea poate fi dirijată, de la o distanță de până în 90 de metri, prin mișcarea capului (sau cu un telefon inteligent, tabletă etc.).

Autonomia dronei este de 10 minute, iar perioada de încărcare a acumulatorilor este de 90 de minute. (Romulus Cristea)

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *