LOADING

Type to search

Stiri Tehnic

Ce imprimantă să aleg pentru un START-UP?

Sign Romania decembrie 21, 2018
Share

Importanța diversificării portofoliului de servicii își face simțită prezența și în industria de print. Potrivit unui sondaj realizat de Keypoint Intelligence, 66% dintre reprezentanții industriei considerau diversificarea ofertei foarte importantă. Cu toate acestea, este aproape imposibil ca o companie, mai ales una tânără, să acopere toată paleta de nevoi a pieței. De aceea este foarte important, în special pentru un start-up să se diferențieze prin crearea unui mix inovator de produse, și să adopte strategia potrivită profilului ales.

Imprimarea latex în creștere

O soluție pentru atingerea echilibrului între diversificare și diferențiere este adoptarea de noi tehnologii. Imprimarea cu cerneală Latex este soluția cu rata de adopție cea mai ridicată în rândul profesioniștilor din industrie. O cercetare realizată în acest an de HP la FESPA pe 1400 de participanți arată faptul că față de anul trecut tehnologia latex a crescut cu 6,4%, iar rata de utilizare a categoriei cu pigmenți ecosolvent a scăzut semnificativ, cu 17,2%. Explicația posibilă pentru creșterea tehnologiei latex este gama largă de aplicații pe care această inovație le acoperă.

Productivitate crescută – livrare rapidă către clienții finali

Producătorul HP aduce pe piață o tehnologie care permite obținerea de imagini de înaltă calitate, într-un timp mai scurt față de celelalte metode de imprimare. Rapiditatea se datorează în principal inovației HP Optimizer. Aceasta este “a 7-a culoare” și se aplică înaintea celorlalte culori, fixând cerneala punct cu punct. În plus, produsul final poate fi prelucrat imediat după imprimare: livrat, montat și laminat dacă este cazul. Mai ales că livrarea rapidă devine o nevoie din ce în ce mai acută. InfoTrends arată cum în 2015, 61% dintre clienți se așteptau să primească produsele în aceeași zi în care au plasat comanda, comparativ cu 41% în 2013.

Utilizare facilă

Întreținerea zilnică a imprimantelor HP latex se face automat, cu ajutorul kit-ului de mentenanță, economisind timp și bani. Imprimantele HP cu latex au și o suită de softuri asociate, care fac operarea imprimantei accesibilă oricui, cu efort minim. Ele dispun și de un set de profile prestabilite, potrivite celor mai comune medii de imprimare. Mai mult, prin evitarea pierderilor și posibilitatea de a monitoriza acțiunile imprimatei chiar și de la distanță, se asigură un control al costurilor mai amănunțit.

Rezistență la exterior – 3 ani fără laminare

Tehnologia HP Latex combină calitatea imaginii obținută de imprimarea cu cerneli pe bază de apă cu durabilitatea la exterior oferită de imprimantele cu solvent. Printurile rezistă nelaminate, la exterior, timp de cel puțin 3 ani. Cernelile HP latex sunt îmbogățite cu un agent anti-zgâriere, ceea ce permite montarea printurilor nelaminate, în foarte multe aplicații. În plus, flexibilitatea cernelii cu latex o face ideală pentru colantarea corectă a autovehiculelor.

Riscuri de sănătate reduse

Alte tipuri de cerneală prezintă riscuri majore pentru sănătatea consumatorilor, precum cancer, tulburări genetice, sau scăderea nivelurilor de fertilitate. Aceste riscuri nu apar în cazul cernelii HP Latex, făcând-o cea mai bună alegere pentru a decora medii precum grădinițe, școli, spitale, restaurante sau hoteluri. Cerneala HP deține cea mai înaltă certificare Greenguard, atestând nivelul redus de emisii chimice. Astfel, este posibilă decorarea integrală a pereților unei camere precum o sală de clasă, fără a fi un pericol pentru sănătate.

Oportunități de diferențiere și diversificare

Certificatele de aderare la standardele de protecție a mediului pot fi folosite ca elemente de diferențiere. Din ce în ce mai multi clienți finali dau dovadă de o preocupare fără precedent pentru protecția mediului și aleg să consume produsele și serviciile eco-friendly, dacă sunt disponibile. În același timp, imprimatele cu latex de la HP permit imprimarea pe o varietate de substraturi precum folii autoadezive, hârtii, bannere sau materiale textile, inclusiv materiale netratate pentru imprimări digitale. Acest lucru permite ca producția decorațiunilor interioare, imprimarea pe textile sau personalizarea de mobilier, vitrine și mașini să fie realizate de același echipament.

Tehnologia imprimării latex oferă companiilor start-up posibilitatea de a se diferenția prin alinierea la trenduri precum personalizarea bunurilor de serie sau eco-friendliness. În același timp, le permite să rămână flexibile și să se adapteze cu ușurință evoluției nevoilor consumatorilor.

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *