LOADING

Type to search

Diverse Stiri

Cutia cu poeme pentru destinatari necunoscuți

Romulus Cristea noiembrie 3, 2018
Share

Un librar a trimis la 2.500 de persoane alese la nimereală, cărți poștale cu poezii.

Marc Georges este negustor de cărți din Normandia (Franța). El a avut ideea de a transmite unor necunoscuți, ale căror adrese au fost alese aleatoriu, cărți poștale, notează publicația Sud Ouest. Textele imprimate pe cărțile poștale au fost poeme ale unor autori consacrați sau nu. Poeziile au fost adunate, începând cu luna martie, prin intermediul unei cutii poștale amplasate la intrarea librăriei sale, denumită „Reședința Cărții” („La Demeure du Livre”, în franceză), din departamentul Orne.
Dintr-un număr de 50 de poezii depuse în cutia poștală de diverse persoane, au fost selecționate jumătate pentru tipărirea pe cărțile poștale. Marc Georges a mers și mai departe în demersul său, a tipărit inclusiv un volum de poezii intitulat „Cutia cu poeme”, hârtia fiind de tipul „Ingres arma” (un sortiment de hârtie destinat caligrafiei), coperțile fiind cașerate cu hârtie necretată.
Destinatarii au fost aleși din anuarul „Pages blanches”, iar pentru distribuție s-au folosit serviciile poștale obișnuite. În Franța, au fost trimise 2.000 de cărți poștale, iar în alte țări francofone au fost expediate 500 de exemplare.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *