LOADING

Type to search

Diverse Eveniment Producători Stiri

Replică 3D a unei mașini de epocă pentru opera Don Pasquale de la Scala din Milano

Romulus Cristea august 4, 2018
Share

Compania Colorzenith, furnizor de servicii de imprimare, a tipărit în 3D o replică a Lanciei B24 (o mașină clasică italiană) pentru o operă prezentată la Scala din Milano, din Italia.

Copia automobilului a fost realizată cu o imprimantă Massivit 1800 3D. Mașina are o lungime de 4,23 metri și o înălțime de 1,3 metri. Tipărirea 3D s-a realizat în patru etape, pe durata a patru zile. Replica ușoară a mașinii este utilizată într-o scenă a operei Don Pasquale, în care personajul Norina, interpretat de soprana Rosa Feola, coboară dinspre tavan, în acest autoturism.
„După imprimare, Lancia B24 a fost sablată (pentru finisare), iar caroseria a fost ranforsată cu un cadru metalic intern pentru a rezista solicitărilor de pe durata reprezentațiilor. Pentru a crea o aparență cât mai realistă, echipa de lucru de la Colorzenith a adăugat prin lipire farurile, stopurile și semnalizatoarele, precum și mânerele portierelor”, au menționat reprezentanții companiei care a realizat imprimarea 3D.
Opera pusă în scenă la Scala din Milano este, de fapt, o versiune neconvențională a lui Don Pasquale, de Gaetano Donizetti, regizată de Davide Livermore, se menționează pe portalul 3D Printing Media Network. Acțiunea nu se mai petrece în atmosfera secolului XIX, ci în anii 50 din secolul XX. Astfel, decorul include și replica autoturismului Lancia B24, emblematic pentru Italia acelor ani, personajele principale (Don Pasquale – interpretat de Ambrogio Maestri, Norina – Rosa Feola, Ernesto – René Barbera și Malatesta – Mattia Olivieri) integrându-se atmosferei create de regizori și scenografi.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *