LOADING

Type to search

Diverse Eveniment Producători Stiri

Cel mai mare muzeu al tiparului din Europa, inaugurat în septembrie

Romulus Cristea iulie 14, 2018
Share

Atelierul Muzeu al Tiparului (AMI) este o inițiativă privată a unui industriaș-tipograf francez. Muzeul va include 1 000 de exponate care vor fi prezentate publicului într-o clădire de 5.000 de metri pătrați.

AMI va fi cel mai mare muzeu dedicat tiparului, din Europa. El este fondat și finanțat de președintele director general al Imprimeriilor Maury, Jean-Paul-Maury. Asociația Artegraf care reprezintă interesele lui Jean-Paul Maury va fi proprietarul proiectului, proprietarul clădirii și al exponatelor. Muzeul Tiparului este amplasat în departamentul Loiret, din centrul Franței, în apropierea imprimeriilor Maury și își va deschide porțile vizitatorilor de pretutindeni în septembrie, notează publicația Graphiline.
Mașinile de tipar vor fi funcționale. Va exista și un atelier pentru fabricarea hârtiei, dar și secții pentru culegere, imprimare și finisare. Periodic, se vor face demonstrații cu mașini de tipărit monotip, linotip și altele. Mai multe spații ale muzeului vor dedicate artiștilor și celor care se ocupă de manufacturarea produselor din hârtie și carton.
O parte din obiectele care vor fi expuse în muzeu provin dintr-o altă colecție privată excepțională, cea a lui Serge Pozzoli. Obiectele au fost achiziționate de asociația Aerograf. (Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *