LOADING

Type to search

Neon&Light Print digital Tehnic

OLED imprimat inkjet

Sign Romania iunie 22, 2009
Share

Japonezii de la Seiko Epson a dezvoltat o nouă tehnologie inkjet pe baza căreia în curând va fi posibiă fabricarea de display-uri de mari dimensiuni cu diode organice sau OLED-uri. Conform celor de la Seiko Epson, metoda permite materialelor organice să fie depozitate într-un strat uniform pe suprafeţe întinse, ceea ce cu tehnologia actuală pe bază de evaporare termică cu vacuum (VTE) nu este posibil. Tehnologia VTE este cea mai răspândită metodă de a crea OLED-uri. Presupune evaporarea materialului organic într-o cameră cu vacuum. Metoda nu garantează însă crearea de straturi uniforme, facând imposibilă realizarea de display-uri TV.

În schimb, cu tehnologia inkjet, materialul este depozitat în formă lichidă. Conform celor de la Seiko Epson, noua abordare se bazează pe o tehnologie inkjet micro-piezo proprie, care oferă o uniformizare şi o precizie mai bună decât VTE, lucru este posibil datorită controlului precis al dimensiunii picăturii. Mai întâi se realizează baza display-ului pe un substrat de sticlă, iar apoi, cu ajutorul unui cap de imprimare inkjet, se depozitează cantitatea exactă de cerneală pe bază de polimer emiţător de lumină (LEP) în spaţiile punctelor de pe display. Capul de imprimare folosit este similar celor de pe imprimantele inkjet, deşi este mult mai precis în ţintirea jetului de cerneală şi dozarea exactă a acesteia.

Producătorul japonez doreşte să dezvolte noile panouri video pentru a fi competitive din punct de vedere tehnic şi mai ieftine decât actualele LCD-uri şi PDP-uri (ecranele pe plasmă).

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *